A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. feburári számában.
Édesburgonya-saláta kecskesajtos rántottával
Hozzávalók 2 személyre:
1 édesburgonya
olívaolaj
4 tojás
10 dkg kecskesajt
1/2 jégsaláta
1/2 kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
6 koktélparadicsom
1 újhagyma
Öntethez:
1,5 dl natúr joghurt
1/2 csokor friss kapor
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
Tálaláshoz:
rozsos kenyér
kacsazsír
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd serpenyőben, kevés olajon kisütjük. Kiszedjük és félretesszük. A tojást felverjük, hozzákeverjük a sajt 2/3-át, és a visszamaradt olajra öntjük. Lassú tűzön krémes állagúra sütjük. A jégsalátát, az uborkát, az újhagymát és a kaliforniai paprikát feldaraboljuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk, majd az egészet összekeverjük az édesburgonyával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése