2016. február 2., kedd

Édesburgonya-saláta kecskesajtos rántottával

Általában vacsorára több zöldséget fogyasztunk, amikből gyakran készül valamilyen saláta. Természetesen önmagában is nagyon finom valamilyen mártogatóssal, vagy fűszeres túrókrémmel, de egy nagy adag mindenfélével tele salátánál nincs jobb. Imádjuk mind a ketten az édesburgonyát és ami a legjobb benne, hogy bármikor fogyasztható. Alacsony glikémiás indexe miatt vacsorára is alkalmas, ráadásul sok vitamin van benne. A kecskesajt házi, de nagyobb áruházláncokban lehet kapni.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. feburári számában.







Édesburgonya-saláta kecskesajtos rántottával
Hozzávalók 2 személyre:
1 édesburgonya
olívaolaj
4 tojás
10 dkg kecskesajt
1/2 jégsaláta
1/2 kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
6 koktélparadicsom
1 újhagyma

Öntethez:
1,5 dl natúr joghurt
1/2 csokor friss kapor
2 evőkanál citromlé
1 teáskanál méz
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors

Tálaláshoz:
rozsos kenyér
kacsazsír

Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, majd serpenyőben, kevés olajon kisütjük. Kiszedjük és félretesszük. A tojást felverjük, hozzákeverjük a sajt 2/3-át, és a visszamaradt olajra öntjük. Lassú tűzön krémes állagúra sütjük. A jégsalátát, az uborkát, az újhagymát és a kaliforniai paprikát feldaraboljuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk, majd az egészet összekeverjük az édesburgonyával.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése