Paradicsomos csirkemell spagettivel
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál aprított bazsalikom
2 evőkanál aprított petrezselyem
1 rozmaringszál
só
frissen őrölt bors
1 konzerv darabolt paradicsom
4 dl sűrű házi paradicsomlé
1 teáskanál keményítő
25 dkg spagetti durumtészta
15 dkg reszelt mozzarella
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Felhevített olívaolajon megfuttatjuk, majd rátesszük a csirkemell kockákat és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk friss aprított bazsalikommal, petrezselyemmel és rozmaring levéllel. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a paradicsomlé felével, hozzáadjuk a konzervet is. Ezután közepes lángon főzzük 40-45 percig, ami idő alatt szépen kezd már sűrűsödni. A keményítőt kikeverjük a maradék paradicsomlével, amivel krémesre sűrítjük paradicsommártásos csirkemellet.
A spagettihez vizet forralunk, amibe sót teszünk és a tésztát 10 perc alatt "al dente"-re főzzük.
Reszelt mozzarellával tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése