2016. március 18., péntek

Paradicsomos csirkemell spagettivel

Még mindig a kedvenc zöldségem a paradicsom. Nyári friss, zamatos és édes paradicsomból lenne az igazi, de ha választunk egy jobb konzervet, akkor azzal sem foghatunk mellé. Nálam két bevált van a Parioli és a Cirio. Tudom ez nem a reklám helye, de tényleg ez az a kettő, amiből mindig betárazok, ha akció van. Pizza szószhoz, mártáshoz vagy mártogatóshoz is tökéletes választás. A téli paradicsomok ízetlenek, talán a koktél és a fürtös paradicsom az ami ehető, bár biztos vagyok benne, hogy tele van fincsi vegyszerrel. Na jó, nem rémisztgetek senkit, hanem bemutatom ezt az egyszerű, ízletes olaszos fogást.







Paradicsomos csirkemell spagettivel
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál aprított bazsalikom
2 evőkanál aprított petrezselyem
1 rozmaringszál

frissen őrölt bors
1 konzerv darabolt paradicsom
4 dl sűrű házi paradicsomlé
1 teáskanál keményítő

25 dkg spagetti durumtészta
15 dkg reszelt mozzarella

Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Felhevített olívaolajon megfuttatjuk, majd rátesszük a csirkemell kockákat és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk friss aprított bazsalikommal, petrezselyemmel és rozmaring levéllel. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Felöntjük a paradicsomlé felével, hozzáadjuk a konzervet is. Ezután közepes lángon főzzük 40-45 percig, ami idő alatt szépen kezd már sűrűsödni. A keményítőt kikeverjük a maradék paradicsomlével, amivel krémesre sűrítjük paradicsommártásos csirkemellet.
A spagettihez vizet forralunk, amibe sót teszünk és a tésztát 10 perc alatt "al dente"-re főzzük.
Reszelt mozzarellával tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése