2016. április 5., kedd

Olasz fűszeres grill csirke, mézes-citromos sült gyümölccsel

Annyira csudijó ez a gyönyörű napsütéses keddi nap. Majdnem nyolc óra, de még mindig nyitva van az erkély ajtó, olyan jó idő van kint. Kedvem is támadt egy kis grillezéshez éppen ezért jövök egy fantasztikus egészben sült csirke recepttel. Süthetjük sütőben rácson vagy tényleg megrakhatjuk a faszenes grillünket, beizzíthatjuk és már süthetjük is.







Olasz fűszeres grill csirke, mézes-citromos sült gyümölccsel
Hozzávalók:
a grill csirkéhez:
1 egész csirke
2 teáskanál morzsolt oregano
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál morzsolt majoránna
2 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 rozmaringszál
4 bazsalikomszál
1/2 citrom leve
4 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma

a mézes-citromos sült gyümölcs:
2 körte
2 alma
3 evőkanál méz
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 evőkanál balzsamecet

a tálaláshoz:
ruccola
parmezán

Elkészítés:
A csirkét a gerince mentén kettévágjuk és kiterítjük.
A pához a morzsolt fűszereket egy tálba mérjük, hozzáadjuk egy fél citrom levét, a balzsamecetet, az olívaolajat, majd sóval és borssal megszórjuk.  A fokhagymát megpucoljuk, késsel ellapítjuk, majd apróra daraboljuk. Ezzel együtt kikeverjük a pácot és a csirkébe masszírozzuk. Grill ráccsal ellátott tepsibe helyezzük.
Előmelegített 170°C-os sütőbe tesszük és 1,5 óra alatt készre sütjük. A másik megoldás a faszenes grill felett való sütés.
A gyümölcsöket megmossuk kisebb kockákra vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, majd a balzsamecetet. Ráhalmozzuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk mézzel, majd puhára, de még roppanósra pároljuk.
Friss ruccolával és parmezánnal tálaljuk!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése