Olasz fűszeres grill csirke, mézes-citromos sült gyümölccsel
Hozzávalók:
a grill csirkéhez:
1 egész csirke
2 teáskanál morzsolt oregano
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál morzsolt majoránna
2 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 rozmaringszál
4 bazsalikomszál
1/2 citrom leve
4 evőkanál balzsamecet
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
a mézes-citromos sült gyümölcs:
2 körte
2 alma
3 evőkanál méz
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 evőkanál balzsamecet
a tálaláshoz:
ruccola
parmezán
Elkészítés:
A csirkét a gerince mentén kettévágjuk és kiterítjük.
A pához a morzsolt fűszereket egy tálba mérjük, hozzáadjuk egy fél citrom levét, a balzsamecetet, az olívaolajat, majd sóval és borssal megszórjuk. A fokhagymát megpucoljuk, késsel ellapítjuk, majd apróra daraboljuk. Ezzel együtt kikeverjük a pácot és a csirkébe masszírozzuk. Grill ráccsal ellátott tepsibe helyezzük.
Előmelegített 170°C-os sütőbe tesszük és 1,5 óra alatt készre sütjük. A másik megoldás a faszenes grill felett való sütés.
A gyümölcsöket megmossuk kisebb kockákra vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és fél citrom levét, majd a balzsamecetet. Ráhalmozzuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk mézzel, majd puhára, de még roppanósra pároljuk.
Friss ruccolával és parmezánnal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése