Hozzávalók:
a spenóttal töltött csirkemellhez:
80 dkg csirkemell
só
frissen őrölt bors
30 dkg spenót
2 gerezd fokhagyma
15 dkg ricotta
10 dkg mozzarella
4 evőkanál liszt
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
olívaolaj
a zöldborsós polentához:
1 bögre kukoricadara
2 bögre víz
4 evőkanál vaj
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen őrölt bors
só
1 bögre zöldborsó
a paradicsom mártáshoz:
4 dl sűrű paradicsomlé
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1/2 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 teáskanál morzsolt majoranna
2 evőkanál olívaolaj
1 csapott evőkanál liszt
Elkészítés:
A csirkemellet enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. A spenótot leforrázzuk, 10 percig a vízben hagyjuk. Lecsöpögtetjük, apróra daraboljuk. A ricottát kikeverjük a reszelt mozzarellával és a spenóttal. Zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A csirkemellre kanalazunk a töltelékből, feltekerjük, majd bepanírozzuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megspricceljük olívaolajjal, majd előmelegített 200°C-os sütőbe 40 perc alatt készre sütjük.
A zöldborsós polentához, a kukoricadarát dupla mennyiségű vízbe megfőzzük, vajjal kikeverjük. A zöldborsót megpároljuk, villával összetörjük és a polentához adjuk. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Fóliával kibélelünk egy kisebb jénait vagy tepsit és belekanalazzuk, majd egyenletesen elsimítjuk. Teljesen hagyjuk kihűlni. Ezután kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát, majd vékony csíkokra felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a csirke alá betoljuk. 20 percre.
A paradicsom mártáshoz az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd lassan sűrű paradicsomlével felöntjük, közben csomómentesre keverjük. Zúzott fokhagymával, fűszerekkel, sóval és borssal ízesítjük.
A spenóttal töltött csirkemellet, zöldborsós polentával tálaljuk, amit paradicsom mártással meglocsolunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése