2016. június 13., hétfő

Kecskesajtos flammkuchen

Kecskesajtos flammkuchen

Az elmúlt pár hétben annyira sűrű volt a programom, hogy szinte már csak aludni jártam haza. Ennek több oka is van, de egyenlőre még titkos. :) A receptek és a fotók gyűlnek, de egyszerűen nem volt időm még arra sem, hogy pár sor után a fotókat beillesszem és megosszam. Viszont most egy kis szusszantás van, amikor a legjobban jöhet ez a fantasztikus pizzára hasonlító lepényke, ami vékony tésztával rendelkezik, kevés feltéttel, de tökéletes lehet vacsorára vagy vendégvárónak. A sütésnél a igazipizza.hu oldalán található sütőkő segített abban, hogy tökéletes legyen a tészta. A széle finom ropogós és esküszöm még az íze is más, mintha sima sütő tepsin sütöttem volna.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.







Kecskesajtos flammkuchen
Hozzávalók 2 lepényhez
25 dkg fehér tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
8 g friss élesztő
15 g extraszűz olívaolaj + a kelesztőtál kiolajozásához
2 kávéskanál só
1,5 dl víz

a feltéthez:
10 dkg kecskesajt
15 dkg kockára darabolt húsos szalonna
friss bazsalikomlevél
4 evőkanál tejföl
1 csipet só
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A lisztet kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elvegyítjük benne a sót és az olívaolajat. A víz hozzáadásával rugalmas, fényes tésztát dagasztunk belőle. Olajozott kelesztőtálban, szobahőmérsékleten 2 órát pihentetjük.  Lisztezett felületre borítjuk, 2 részre osztjuk, majd ovális alakúra nyújtjuk. Sütőpapírra helyezzük. Megkenjük tejföllel, rámorzsoljuk a kecskesajtot, megszórjuk a szalonnával. Meghintjük sóval, és borsot őrlünk a tetejére. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük. A sütőt a sütőkővel együtt 200 fokra előmelegítjük. Sütőlapátra húzzuk a lepényeket sütőpapírral együtt, majd a forró sütőkőre helyezzük. 15-20 perc alatt enyhén ropogósra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése