2016. november 17., csütörtök

Sültpaprika-krémes csirkemell petrezselymes tésztával

Sültpaprika krémet bármikor csinálhatunk, de ősztől tavaszig folyamatosan kapható kápia paprika, így igazából semmi akadálya nincs annak, hogy elkészítsük ezt a finom ételt. A legjobb házi petrezselymes tésztával tálalni, de ha nincs rá lehetőségünk vagy időnk, akkor megfelelő a bolti is. A tálaláshoz a Butlers által forgalmazott kellékeket használtam, ami önmagában is gyönyörű, de ha sikerül egy egész készletet beszereznünk, akkor szép asztalt teríthetünk vele.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.







Sültpaprika-krémes csirkemell petrezselymes tésztával
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg szeletelt csirkemellfilé
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors

1 vöröshagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1,5 dl tejszín
1 kg kápia paprika

a tésztához:
30 dkg főtt, petrezselymes szélesmetélt
1 csokor aprított, friss petrezselyemzöld
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg vaj

a tálaláshoz:
10 dkg felkockázott feta

Elkészítés:
A paprikát egészben hagyva sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített, 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük. Tálba szedjük, alufóliával lefedjük, és 5-10 percig állni hagyjuk. Ezután lehúzzuk a héjukat, a magokat eltávolítjuk, majd a zöldséghúst tejszínnel krémesre turmixoljuk.
A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, fűszerekkel megszórjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, és az olívaolajon megdinszteljük. Ráhelyezzük a hússzeleteket, fehéredésig pirítjuk, végül fehérborral felöntjük, és puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a tejszínes paprikakrémet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A vajat magas falú serpenyőben felolvasztjuk, a petrezselymet, a citromhéjat, a citromlevet és a fokhagymát beletesszük, kissé megpirítjuk, majd a kifőtt tésztát beleforgatjuk.
Tálaláskor a tésztára szedjük a paprikakrémes csirkemellet, és rámorzsoljuk a fetát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése