Most pont van időm egy kicsit szusszani és mivel nagyon elhanyagoltam a blogomat mostanság, ezért arra gondoltam, hogy hozok már valami receptet, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni mégis finom lepényt süthetünk vacsira vagy éppen reggelire. Később ígérem pótolom az elmúlt időszakot és ismét sok recepttel fogok jönni, de még egy kis kitartás kell mindenkinek.
Serpenyős lepény, fűszeres sajtkrémmel töltve
Hozzávalók 3 db-hoz:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
5 g sütőpor
1,5 dl víz
1 kávéskanál só
1 evőkanál olívaolaj + a nyújtáshoz
a töltelékhez:
20 dkg sajtkrém
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor kapor
2 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport és a sót, végül az olaj és a víz hozzáadásával könnyű, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Fóliába becsomagljuk és szobahőmérsékleten egy órát pihentetjük. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk és olajos felületen, olajos kézzel megnyújtjuk egyesével ovális alakúra, feltekerjük és ismét kihúzzuk, de ekkor már kör alakúra.
A fűszernövényeket felapríjuk, a fokhagymát zúzzuk és a sajtkrémhez adjuk, sóval és borssal ízesítjük. A kihúzott tésztára teszünk egy nagy evőkanállal, majd elkenjük. A tészta szélét közepére hajtjuk, hogy jól fedje egymást, körbe haladva. Száraz, forró serpenyőbe közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
A krémből marad ki, így fogyasztás közben is megkenhetjük még.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése