Tikka Malai grillen, édesburgonyával és fűszeres alma chutneyval
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg csirkemellfilé
2 dl görög joghurt
2 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál őrölt kardamom
frissen őrölt bors
só
az édesburgonyához:
4 édesburgonya
1 teáskanál őrölt római kömény
3 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors
só
a fűszeres alma chutneyhoz:
1 kg alma
1 vöröshagyma
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendó
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 dl almaecet
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál méz
só
frissen őrölt fehér bors
kevés víz
Elkészítés:
A joghurttal elvegyítjük a fűszereket és a citrom levét. A csirkemellfilét felkockázzuk, majd a joghurtos pácba forgatjuk és legalább egy órára a hűtőbe helyezzük. Ezután nyársa vagy saslik pálcára szúrjuk. Grillen vagy sütőben készre sütjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, csíkokra szeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Az olívaolajba keverjük a fűszereket, majd ecset segítségével bekenjük alaposan. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük és 30-40 perc alatt készre sütjük.
Az almát és a vöröshagymát megpucoljuk. Az almát kockára a vöröshagymát karikára daraboljuk. Magasfalú serpenyőbe tesszük, aláöntjük az olajat, az almaecetet és éppen csak annyi vizet, hogy félig ellepje. Megszórjuk a fűszerekkel, rácsorgatjuk a mézet, végül fedő alatt 10-15 perc alatt puhára pároljuk. További 5 percig fedő nélkül főzzük, hogy egy kicsit sűrűsödjön.
A kész nyársakat édesburgonyával és meleg, fűszeres alma chutneyval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése