Lilahagyma lekvárt többször készítettem már, de most úgy döntöttem télire is teszek el belőle. Pontosan nem tudom még milyen módon és a tartósításon is gondolkodom, de néha jól jönne csak úgy leemelni a polcról. Egyrészt a hagyma illata nagyobb szellőztetéssel távolítható el a lakásból, ebből is elég lenne egy alkalom illetve néha, amikor gyorsan kellen húshoz vagy hamburgerhez, szendvicshez akkor jó lenne nem ezzel bajlódni.
Lilahagyma lekváros sertésszelet füstöltsajttal
Hozzávalók 4 személy részére
8 szelet sertéskaraj
morzsolt rozmaring
frissen őrölt bors
só
3-4 evőkanál olaj
a lilahagyma lekvárhoz:
3 lilahagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 dl balzsamecet
1 evőkanál méz
1,5 dl száraz vörösbor
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors
só
továbbá:
15 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
A szeletelt karajok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd forró serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megsütjük.
A lilahagymát megpucoljuk, félbevágjuk majd felkarikázzuk. Olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd alacsony lángon, lefedve kb. 1 órán keresztül pároljuk.
A hús szeleteket tepsire helyezzük, rákanalunk a lekvárból 1-1 kanállal, majd megszórjuk füstölt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük pár percre, éppen csak összesütjük.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése