Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg szeletelt karaj
2 evőkanál dijoni mustár
3 teáskanál svájci steak fűszerkeverék
só
frissen őrölt bors
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 dl olaj
a buggyantott tojáshoz
4 tojás
1,5 liter víz
1 evőkanál ecet
csipet só
a hollandi mártáshoz
2 tojás sárgája
2 evőkanál fehérbor
1 teáskanál frissen facsart citromlé
10 dkg olvasztott vaj
só
frissen őrölt bors
a köles golyózhoz
25 dkg köles
2 teáskanál morzsolt petrezselyem
1 teáskanál morzsolt rozmaring
só
őrölt fehérbors
1 tojás
2 evőkanál csicseriborsó liszt (plusz a hembergetéshez)
3 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk. Az olajhoz adjuk a svájci teak fűszerkeveréket, a dijoni mustárt és a zúzott fokhagymát, majd kikeverjük és bepácoljuk a karajt. Pár órára a hűtőbe tesszük, végül forró serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
A buggyantott tojáshoz a vizet felforraljuk, beleteszünk egy evőkanál ecetet, majd örvényt csinálunk, amibe beleütünk egy tojást. Kb. 3 perc főzési idő után kiemeljük és a kész húsra helyezzük.
A hollandi mártáshoz a tojássárgáját tegyük egy fém tálba, ami illik arra a fazékra, amiben vizet forralunk. Adjunk hozzá két evőkanál fehérbort, majd gőz fölött keverjük krémesre. Amikor a tojás kihabosodott, csurgassuk folyamatosan hozzá az olvasztott vajat és gyorsan habverővel kevergetve addig verjük, amíg sűrű krémes nem lesz. Ízesítsük citromlével, sóval és fehérborssal.
A köles golyókhoz főzzük puhára a kölest háromszoros vízmennyiségben, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután fűszerezzük, adjunk hozzá egy egész tojást, csicseriborsó lisztet, majd formáljunk golyókat. Forgassuk meg csicseriborsó lisztben, végül forró olajban süssük ki. Papírtörlőre szedjük, majd a hús mellé tálaljuk, hollandi mártással együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése