Almás sütés nélküli joghurttorta karamellel
Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):
az almás réteghez:
1 kg alma
almás pite fűszerkeverék
1 dl víz
1 nagy evőkanál méz
2 dkg vanília ízű pudingpor
a joghurtos réteghez:
50 dkg görögjoghurt
2 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
citrom reszelt héja
15 g zselatin
4 evőkanál víz
továbbá:
25 dkg babapiskóta
karamell öntet
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a méz és a fűszerkeverék hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. A pudingport kikeverjük a vízzel, elvegyítjük az almás töltelékben, majd sűrűre főzzük. Teljesen hagyjuk kihűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurthoz és citrom levével, és reszelt héjával ízesítjük. A zselatint a vízzel együtt felolvasztjuk, a joghurtos keverékből hozzáadunk 2-3 evőkanállal, majd gyorsan elkeverjük. Az egész mehet a többi krémhez, alaposan belekeverjük, gyors mozdulatokkal. A tortaforma alját kirakjuk babapiskótával, rásimítjuk a joghurtos krém felét, majd az alma mártásnak is a felét rákanalazzuk. Jöhet a következő réteg, de most az almával kezdünk és a joghurttal zárjuk be.
Egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt elkészítjük a karamell öntetet, végül bőven meglocsoljuk vele.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNem lett jó sajnos...
VálaszTörlésKedves Beus? Mi történt vele? Hátha tudok segíteni.
Törlés