Mustáros paszternák krémleves, sütőtökös húsgombóccal
Hozzávalók:
50 dkg paszternák
30 dkg burgonya
1 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 liter húsalaplé
1 dl tejszín
1 evőkanál mustár
só
frissen őrölt bors
a sütőtökös húsgombócokhoz
40 dkg darált sertéshús
20 dkg sült sütőtök püré
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál morzsolt zsálya
frissen őrölt bors
só
továbbá:
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és kevés olajon megdinszteljük. A paszternákot és a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a hagymához adjuk. Felöntjük húsalaplével, majd puhára főzzük. Botturmix segítségével krémesítjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és a leveshez adjuk, majd újra felforraljuk.
A darált sertéshúshoz adjuk a sütőtök pürét, a tojást, a zsemlemorzsát, végül fűszerezzük és jól összedolgozzuk. Kicsi gombócokat formálunk, felhevített ujjnyi olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük és a leves mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése