Koskacukor: Mustáros paszternák krémleves, sütőtökös húsgombóccal

2017. november 7., kedd

Mustáros paszternák krémleves, sütőtökös húsgombóccal

Ősszel, télen, a hidegben jöhetnek a krémlevesek. Minden vasárnap főzök valamilyen levest, ez mondjuk azóta van, hogy szültem. Előtte nem tartottam ennyire sem fontosnak, de azóta szinte kívánom. Hétköznap már annyira nincs időm két fogást elkészíteni, sokszor az egynek is örülök, de hétvégén belecsapok a lecsóba és mindig kitalálok valami finomat. Ez is elég ötletes lett és nem is maradt belőle.







Mustáros paszternák krémleves, sütőtökös húsgombóccal
Hozzávalók:
50 dkg paszternák
30 dkg burgonya
1 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 liter húsalaplé
1 dl tejszín
1 evőkanál mustár

frissen őrölt bors

a sütőtökös húsgombócokhoz
40 dkg darált sertéshús
20 dkg sült sütőtök püré
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál morzsolt majoránna
1 teáskanál morzsolt zsálya
frissen őrölt bors

továbbá:
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és kevés olajon megdinszteljük. A paszternákot és a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a hagymához adjuk. Felöntjük húsalaplével, majd puhára főzzük. Botturmix segítségével krémesítjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és a leveshez adjuk, majd újra felforraljuk.
A darált sertéshúshoz adjuk a sütőtök pürét, a tojást, a zsemlemorzsát, végül fűszerezzük és jól összedolgozzuk. Kicsi gombócokat formálunk, felhevített ujjnyi olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük és a leves mellé tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...