Narancsos csokoládétorta
Hozzávalók (26 cm átmérőjű formához):
6 tojás
3 evőkanál víz
18 dkg cukor
10 dkg liszt
3 dkg holland kakaópor
5 dkg étcsokoládés pudingpor
2 dkg keményítő
késhegynyi szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál kandírozott narancs
a krémhez:
5 dl tej
15 dkg cukor
5 dkg étcsokoládés pudingpor
10 dkg 70%-os étcsokoládé
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál kandírozott narancs
továbbá:
6 evőkanál narancs lekvár
20 dkg amaretti keksz
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét, vízzel együtt habbá verjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a sárgáját. A kakaóport, a keményítőt és a sütőport elvegyítjük a liszttel, majd a tojásos habhoz szitáljuk. Óvatosan belekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a kandírozott narancsot. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, előmelegített 180 fokos sütőbe 45 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk. 3 egyenlő vastagságú lapra szeljük.
A krémhez felforralunk 4 dl cukros tejet, a maradékhoz adjuk a pudingport, majd besűrítjük. Még forrón beletördeljük a csokoládét és a vajat, krémesre keverjük. Lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután habosra keverjük a mascarpone sajttal, majd hozzáadjuk a narancs reszelt héját és a kandírozott narancsot. Az egyik piskóta lapot megkenjük 2 evőkanál lekvárral, rákenjük a krém 1/3 részét, majd jöhet a következő lap ugyanígy és a végén a maradék lekvár és krém, amivel körbe kenjük a tortánkat. Amaretti keksszel díszítjük. Tálalásig, de legalább 3-4 óra hosszára hűtőbe helyezzük. A legjobb előző nap elkészíteni az ízek összeérése miatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése