2017. november 6., hétfő

Tárkonyos, tejszínes sertéskaraj, gyümölcsös kuszkusszal

Az almát nem csak desszertnél használom fel, hanem húsos ételekhez, köretekhez is. Az ilyenkor könnyen beszerezhető gyümölcsök közül válasszunk egy párat, és alkossunk egy szuper salátát, amit bármilyen egyszerű húsos főétel mellé kínálhatunk.








Tárkonyos, tejszínes sertéskaraj, gyümölcsös kuszkusszal
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg szeletelt karaj
frissen őrölt bors

1 vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 teáskanál morzsolt tárkony
2 dl víz
2 dl tejszín
2 teáskanál keményítő
1-2 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja

a salátához:
2 angelo szilva
2 zöld alma
1 körte
1 fürt szőlő 
1/2 gránátalma
20 dkg kuszkusz
4 dl víz
a dresszinghez:
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál citromlé


Elkészítés:
A szeletelt karaj mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon és a fehérborcet hozzáadásával megdinszteljük. Ráhelyezzük a hús szeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, végül fedő alatt puhára pároljuk. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, belereszeljük a citrom héját és besűrítjük vele a mártásunkat. A végén citromlével ízesítjük.
A kuszkuszhoz dupla mennyiségű forrásban lévő vizet adunk, lefedjük és hagyjuk, hogy magába szívja. A gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk, a kuszkuszhoz adjuk. A dresszinget kikeverjük és a gyümölcssalátára öntjük. Melegen tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése