Tárkonyos, tejszínes sertéskaraj, gyümölcsös kuszkusszal
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg szeletelt karaj
frissen őrölt bors
só
1 vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 teáskanál morzsolt tárkony
2 dl víz
2 dl tejszín
2 teáskanál keményítő
1-2 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
a salátához:
2 angelo szilva
2 zöld alma
1 körte
1 fürt szőlő
1/2 gránátalma
20 dkg kuszkusz
4 dl víz
a dresszinghez:
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál citromlé
só
Elkészítés:
A szeletelt karaj mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon és a fehérborcet hozzáadásával megdinszteljük. Ráhelyezzük a hús szeleteket és mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, végül fedő alatt puhára pároljuk. A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, belereszeljük a citrom héját és besűrítjük vele a mártásunkat. A végén citromlével ízesítjük.
A kuszkuszhoz dupla mennyiségű forrásban lévő vizet adunk, lefedjük és hagyjuk, hogy magába szívja. A gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk, a kuszkuszhoz adjuk. A dresszinget kikeverjük és a gyümölcssalátára öntjük. Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése