Diós-fahéjas rugelach
Hozzávalók (4x12db-hoz) (1 bögre=2,5 dl):
a töltelékhez:
1 bögre darált dió
1/4 bögre tej
2 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás fehérje
a tésztához:
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre liszt
15 dkg puha vaj
10 dkg mascarpone
1/3 bögre cukor
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a diót, a mézet, a citrom reszelt héját és a tejet. Összefőzzük, félre tesszük, hagyjuk kissé kihűlni, majd a tojásfehérjét is elvegyítjük benne. Ezután teljesen kihűtjük.
A tészta alapanyagait kimérjük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 óra hosszára hűtőbe helyezzük. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen egész vékony kör alakúra kinyújtjuk. A tölteléket is 4 részre osztjuk, majd megkenjük a tésztát vele. A legjobb megoldás habkártya segítségével egyenletesen elosztani. 12 egyenlő részre osztjuk, feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőbe helyezzük és 11-13 perc alatt készre sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd dobozba tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése