2017. december 10., vasárnap

Diós-fahéjas rugelach

A mai nap is hosszúra sikeredett. Ajándék vásárlási körúton voltunk, ami nagyon jó hangulatban telt. Szerencsére Emma nagyon jól bírta szűk egy órás alvással az egész napot. Amit nagyon sajnálok hogy az Adventi vásárra nem sikerült kijutni, de karácsonyig még pótoljuk, szerintem nem is egyszer. Annyira anyás lett Emma, és egy nap alatt képes volt teljesen megváltozni. Most már egy hete tart, hogy annyira ragaszkodik hozzám, sokszor csak én vagyok jó neki. Azért bízom benne nem fog sokáig tartani ez az időszak. Amikor kúszni kezdett, akkor volt egy rövid ideig, amikor nem akart meglenni egyedül. De anyukám segítségével sikerült összehoznom a hétvégi cuki kifliket. Pár évvel ezelőtt dupla mogyorós változatát készítettem, bár a recept most más, de az alapja ugyanaz.











Diós-fahéjas rugelach
Hozzávalók (4x12db-hoz) (1 bögre=2,5 dl):
a töltelékhez:
1 bögre darált dió
1/4 bögre tej
2 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás fehérje

a tésztához:
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre liszt
15 dkg puha vaj
10 dkg mascarpone
1/3 bögre cukor
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a diót, a mézet, a citrom reszelt héját és a tejet. Összefőzzük, félre tesszük, hagyjuk kissé kihűlni, majd a tojásfehérjét is elvegyítjük benne. Ezután teljesen kihűtjük.
A tészta alapanyagait kimérjük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 óra hosszára hűtőbe helyezzük. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk, enyhén lisztezett felületen egész vékony kör alakúra kinyújtjuk. A tölteléket is 4 részre osztjuk, majd megkenjük a tésztát vele. A legjobb megoldás habkártya segítségével egyenletesen elosztani. 12 egyenlő részre osztjuk, feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőbe helyezzük és 11-13 perc alatt készre sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni, majd dobozba tároljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése