2018. február 12., hétfő

Meggyes,csokoládés ricotta torta

Ennek sem tudom már az idejét, hogy mikor sütöttem, de most már kezdem utolérni magamat. Mondjuk nem nehéz, mert most már kicsit lassabban gyűlnek a receptek. Ráadásul kicsit diéta is van itthon a folyamatos ünnepi édességek miatt, így sok süteményes bejegyzés sem fog születni mostanában. Na jó, talán havi három-négy belefér.






Meggyes, csokoládés ricotta torta
Hozzávalók (22 cm átmérőjű formához):
12 dkg liszt
3 tojás
10 dkg vaj
25 dkg ricotta
10 dkg cukor
12 dkg étcsokoládé (50%-os kakaótartalmú)
1 evőkanál holland kakaópor
5 g sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
30 dkg magozott meggy

Elkészítés:
A vajat a csokoládéval együtt gőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a ricottát, a vanília kivonatot és a csokoládés keveréket. A lisztet kimérjük, elvegyítjük benne a kakaóport és a sütőport, majd beleszitáljuk és csomómentesre keverjük. Végül a magozott meggyet is hozzáadjuk és beleforgatjuk. Vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített 165 fokos sütőbe helyezzük és 40-45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kivesszük a formából és ízlés szerint porcukorral megszórva vagy olvasztott csokoládéval leöntve tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése