Narancsos mangó torta
Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):
piskótához
5 dkg darált mandula
3 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 tojás
3 evőkanál víz
6 dkg cukor
a narancsos mangó habhoz:
5 dl görög joghurt
2 érett mangó
1 narancs leve
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál vaníliás porcukor
4 teáskanál zselatin
3 evőkanál víz
2 dl habtejszín
4 evőkanál szeletelt mandula
tetejére:
narancs
szeletelt mandula
Elkészítés:
A mandulát, a lisztet és a keményítőt együtt kimérjük, elvegyítjük benne a szódabikarbónát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a vizet, majd elkezdjük habosítani, majd a cukorral együtt kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a sárgáját, óvatosan belekeverjük és végül a kimért száraz alapanyagot, amit szintén csak beleforgatunk. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Formában hagyjuk pár percet hűlni, majd kiemeljük és rácsra helyezzük.
A mangót a narancs levével simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a narancs reszelt héját, a vaníliás porcukrot és a szeletelt mandulát. A habtejszínt keményre felverjük és a joghurtos keverékhez adjuk. A zselatinhoz adjuk a vizet, alacsony láng felett felmelegítjük, majd hozzáadunk a krémből 3-4 evőkanállal, gyorsan elkeverjük és a többihez adjuk. Végül alaposan elkeverjük, de vigyázva, hogy a tejszínhab ne törjön össze.
A piskótát a formába visszahelyezzük, ráöntjük a krémet, majd hűtőbe helyezzük egy éjszakára.
Másnap narancs szeletekkel, szeletelt mandulával díszítjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése