2018. február 19., hétfő

Narancsos mangó torta

Nem nagyon sütizünk mostanában, bár valahogy nem sikerül ennek ellenére sem elkezdeni a diétát. Mivel néha azért csak kell valami, ezért ezt a cukorban szegény joghurtos, mangós, narancsos sütit készítettem, amit mandulás piskótával koronáztam meg. A mangó lehetett volna érettebb is, úgyhogy figyeljünk oda, hogy jó érett, puha gyümölccsel készítsük, mert csakis úgy lesz nagyon finom. A mandula helyett akár a kókusz is passzol hozzá, én most a mandulát vezettem be Emmánál ezért választottam ezt. Illetve csak szerettem volna, ugyanis nincs oda az ilyen édes sütikért, így sima joghurtjába szórtam bele a darált mandulát végül. Érdekes, mert az általam készített gyümölcs joghurtot imádja, persze abban nincs cukor, de ezt most valahogy nem kívánta. De az is lehet, hogy éppen nem volt éhes, vagy a zselatinos állag az ami új volt neki. Nem baj, majd legközelebb. Az ilyenen nem akadok fenn, ha nem hát nem.









Narancsos mangó torta
Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):
piskótához
5 dkg darált mandula
3 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 tojás
3 evőkanál víz
6 dkg cukor

a narancsos mangó habhoz:
5 dl görög joghurt
2 érett mangó
1 narancs leve
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál vaníliás porcukor
4 teáskanál zselatin
3 evőkanál víz
2 dl habtejszín
4 evőkanál szeletelt mandula

tetejére:
narancs
szeletelt mandula

Elkészítés:
A mandulát, a lisztet és a keményítőt együtt kimérjük, elvegyítjük benne a szódabikarbónát. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez adjuk a vizet, majd elkezdjük habosítani, majd a cukorral együtt kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a sárgáját, óvatosan belekeverjük és végül a kimért száraz alapanyagot, amit szintén csak beleforgatunk. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Formában hagyjuk pár percet hűlni, majd kiemeljük és rácsra helyezzük.
A mangót a narancs levével simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot, a narancs reszelt héját, a vaníliás porcukrot és a szeletelt mandulát. A habtejszínt keményre felverjük és a joghurtos keverékhez adjuk. A zselatinhoz adjuk a vizet, alacsony láng felett felmelegítjük, majd hozzáadunk a krémből 3-4 evőkanállal, gyorsan elkeverjük és a többihez adjuk. Végül alaposan elkeverjük, de vigyázva, hogy a tejszínhab ne törjön össze.
A piskótát a formába visszahelyezzük, ráöntjük a krémet, majd hűtőbe helyezzük egy éjszakára.
Másnap narancs szeletekkel, szeletelt mandulával díszítjük!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése