2018. február 22., csütörtök

Pasta asciutta

Ahogy a gyerekek többsége Emma is imádja a tésztás ételeket. Ezen a héten volt már lasagne, amit nagyon szeretett. Az ő kedvéért januártól minden szombaton tésztás napot tartunk ismét. Régebben volt így, mert sokszor délig dolgoztam és amikor haza értem, ez az az étel, ami gyorsan elkészül. Most a szombat pihenős nap minden szempontból és Emma kedvenc napja is. Egész nap ráérünk vele foglalkozni, mivel mind a ketten itthon vagyunk, ráadásul a kedvencét eheti. Hát kell ennél több?













Pasta asciutta
Hozzávalók (2-3 személy részére):
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
50 dkg darált marhahús
1 konzerv paradicsom
5 dl paradicsomlé
3-4 teáskanál pasta asciutta fűszerkeverék (bazsalikom, petrezselyem, oregáno, snidling, rozmaring)
1 teáskanál fűszerpaprika

frissen őrölt bors
3-4 evőkanál olaj

továbbá:
spagetti tészta


Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Ráhelyezzük a marhahúst és fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a paradicsomlét és a zúzott fokhagymát. Fedő alatt kb. 2 órán keresztül alacsony lángon sűrűre főzzük.
Főtt spagettivel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése