2018. március 12., hétfő

Kínai bundás csirkemell, tojásos-zöldbabos rizzsel

Az utóbbi időben nem sok kínai csirke készült nálunk és jelentem ez az utolsó tavalyi recept, amivel el vagyok maradva. Emmát még nem akarom kitenni hol mi szója szósznak vagy ketchupnak és mivel azt ebédel, amit mi, így többször átgondolom, hogy mit is főzök. Bár nagyon nem kell gondolkodnom egy-két dolog van amit még kilövök, de azokat amúgy sem esszük mi sem sűrűn. Ilyen még az olívabogyó, a gomba vagy az olyan adalékanyagok, amik alapból tele vannak minden mással, ami nem bele való. Egyébként nagyon finom ez a ragacsos, édes mázas, bundás csirkemell, de eléggé laktató is.






Kínai bundás csirkemell, tojásos-zöldbabos rizzsel
Hozzávalók (4 személy részére):
3 dl kefir

bors
80 dkg csirkemellfilé

a bundázáshoz:
2 dl kefir
2 tojás
4 gerezd zúzott fokhagyma

bors
liszt (amennyit felvesz)

sütéshez:
olaj

a mázhoz:
3 evőkanál ketchup
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál cukor
2 dl víz
1 evőkanál keményítő

bors

a tojásos-zöldbabos rizshez:
15 dkg hosszú szemű rizs
30 dkg párolt zöldbab
2 tojás
1 vöröshagyma
2 evőkanál olaj

bors

Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb darabokra, csíkokra szeleteljük sózzuk és borsozzuk. Leöntjük 3 dl kefirrel, majd letakarjuk és egy-két órára hűtőbe helyezzük. A bundához a tojásokat kikeverjük a kefirrel, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, amennyivel sűrű palacsinta tésztát kapunk. A csirkemell darabokat kiemeljük a kefirből, belemártjuk a tésztába és forró olajban kisütjük. A máz alapanyagait kikeverjük egy lábasba, majd közepes sűrű mártást főzünk belőle. A kisült bundázott csirkemellre öntjük és jól megforgatjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olajon megdinszteljük. A rizst rátesszük, lepirítjuk, végül dupla mennyiségű vizet hozzáadva pergősre főzzük. Hozzáadjuk a párolt zöldbabot, majd a felvert tojásokat hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése