Kínai bundás csirkemell, tojásos-zöldbabos rizzsel
Hozzávalók (4 személy részére):
3 dl kefir
só
bors
80 dkg csirkemellfilé
a bundázáshoz:
2 dl kefir
2 tojás
4 gerezd zúzott fokhagyma
só
bors
liszt (amennyit felvesz)
sütéshez:
olaj
a mázhoz:
3 evőkanál ketchup2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál cukor
2 dl víz
1 evőkanál keményítő
só
bors
a tojásos-zöldbabos rizshez:
15 dkg hosszú szemű rizs
30 dkg párolt zöldbab
2 tojás
1 vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb darabokra, csíkokra szeleteljük sózzuk és borsozzuk. Leöntjük 3 dl kefirrel, majd letakarjuk és egy-két órára hűtőbe helyezzük. A bundához a tojásokat kikeverjük a kefirrel, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, amennyivel sűrű palacsinta tésztát kapunk. A csirkemell darabokat kiemeljük a kefirből, belemártjuk a tésztába és forró olajban kisütjük. A máz alapanyagait kikeverjük egy lábasba, majd közepes sűrű mártást főzünk belőle. A kisült bundázott csirkemellre öntjük és jól megforgatjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olajon megdinszteljük. A rizst rátesszük, lepirítjuk, végül dupla mennyiségű vizet hozzáadva pergősre főzzük. Hozzáadjuk a párolt zöldbabot, majd a felvert tojásokat hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése