Köretnek a javaslat: kapros túrógaluska.
Csornai töltött szelet
Hozzávalók ( 4 személyre):
4 szelet sertéscomb (jó nagy szelet)
só, bors
5 dkg füstölt szalonna
1 kisebb kápia paprika
2 tk. házi csemege paprikakrém
20 dkg sertés darálthús
olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 dl húsleves alaplé
2 ek. tejföl
1 tk. keményítő
1/2 csokor kapor
Kapros túrógaluska
Hozzávalók:
1 csokor kapor
30 dkg túró
8 lapos ek. búzadara
2 tojás
só
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk. A darálthúshoz adjuk hozzá az apróra darabolt füstölt szalonnát és a kápia paprikát illetve a paprikakrémet. Picit sózzuk csak, mert a szalonna is sós, illetve borsozzuk. Töltsük meg a hússzeleteket a töltelékkel és fogpiszkálóval tűzzük le a szélét. Kevés olajon süssük meg a húst kívülről mindegyik oldalát. Vegyük ki a húst és a visszamaradt olajon pirítsuk meg a hagymát, szórjuk meg egy kis pirospaprikával, helyezzük vissza a húsokat és öntsük fel az alaplével. Fedő alatt kb. 1 óra alatt pároljuk puhára. Ezután keverjük ki a tejfölt a keményítővel és sűrítsük be. Szórjuk meg frissen vágott kaporral.
A galuskához a kaprot vágjuk apróra, keverjük a túróhoz a tojással együtt, sózzuk egy picit és adjuk hozzá a búzadarát. Legalább fél órára tegyük vissza a hűtőbe.
Lobogó enyhén sós vízbe szaggassunk evőkanál segítségével nagyobb galuskákat. Ahogy feljönnek a víz tetejére, pár perc elteltével már kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése