2014. április 8., kedd

Dijoni mustáros szűzérmék, medvehagymás burgonyapürével

Ismét egy gyorsan elkészíthető ebédet hoztam, amit kevesebb, mint egy óra alatt el lehet készíteni.






Dijoni mustáros szűzérmék
Hozzávalók:
400 g szűzpecsenye
só, bors
1 ek. olívaolaj
2 ek. vaj
1 ek. tk. tönköly liszt
1 dl fehérbor
1,5 dl tejszín
1 ek. dijoni mustár
1/2 ek. magos mustár

4-5 szem burgonya
1/4 csomó medvehagyma
só, bors
vaj
tejföl

Elkészítés:
A szűzpecsenyét szeleteljük fel, de vigyázzunk ne legyen túl vékony, mert akkor kiszárad sütés közben. Sózzuk és borsozzuk, majd süssük meg pár perc alatt mind a két oldalát a vaj és olívaolaj keverékében.
Ezután vegyük ki a serpenyőből, és a benne maradt zsiradékra szórjuk rá a lisztet, majd öntsük fel borral és tejszínnel. Keverjük csomómentesre. Adjuk hozzá  a mustárokat és a mártást is ízesítsük pici sóval és borssal.
A burgonyát főzzük meg, törjük össze. Keverjük ki egy kis vajjal és tejföllel, sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a feldarabolt medvehagymát.
Jó kis párosítás. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a mustáros húst és a medvehagymát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése