2014. április 3., csütörtök

Édesburgonya saláta

Munka után ránk szakadt egy kis kerti munka és tudni illik, ahhoz kell szükség van energiára. Eljött az idő, amikor el lehet vetni a tökféléket, a céklát, a babot, mert elég jó idő van hozzá. A borsók és a hagymák is kibújtak már és a palántákat is szét lehet ültetni, mert már gyönyörűen megnőttek.
Még mielőtt neki kezdtünk volna a munkának ezzel leptem meg magunkat.








Édesburgonya saláta
Hozzávalók (2 fő):
2 közepes édesburgonya
1/2 fej jégsaláta
1/2 kaliforniai paprika
1-1 szelet fetasajt
1-1 szál újhagyma
150 g csirkemell
100 g házi sonka
só, bors, rozmaring
kevés olívaolaj
1-1 tükörtojás

Elkészítés:
Vegyünk elő két mélyebb tányért.
Az édesburgonyát vágjuk kockára. Sütőpapírral bélelt tepsibe oszlassuk szét, spricceljük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg rozmaringgal. Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük puhára. Kb. 15-20 perc.
Ez idő alatt, a csirkemellet és a sonkát kockázzuk fel és kevés olívaolajon pirítsuk meg. Közben fűszerezzük egy kis rozmaringgal és borssal illetve ízlés szerint sóval, de vigyázni kell, hogy mennyire sós a sonka.
Készítsük el a tükörtojást.
A salátát daraboljuk fel nagyobb, a paprikát kisebb kockákra illetve a hagymát karikára.
A tányér aljára halmozzuk a salátát, tegyük rá a sült édesburgonyát. Erre jöhet a pirított sonka és a csirkemell illetve a tükörtojás. Szórjuk rá a paprikát és a hagymát illetve morzsoljuk rá a fetasajtot.

4 megjegyzés: