2015. szeptember 10., csütörtök

Görög szezámmagos csigák

Eljött az az időszak amitől mindig is félek. Egyszerűen most már sem reggel, sem este nem tudok fotózni. Sajnos mivel be van borulva, így a reggelek is megnehezítik a napokat. Elővettem az ernyőimet, viszont sajnos a költözés óta nem volt szükségem rá. Illetve talán az első pár hétben. Mivel itt sincs túl nagy hely a rendes megvilágításhoz, ezért még próbálkoznom kell, hogy hol a legmegfelelőbb a helye. Később viszont eszembe jutott, hogy nem is az asztalon, hanem a földön fotóztam, így növelve a távolságot. Most már mindegy, de a receptet egy-két fotóval megosztom veletek, mert nagyon finom lett. Én csak egy bögre tejet iszogattam mellé!





Görög szezámmagos csigák
Hozzávalók (12 db-hoz):
150 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g BL55 fehér búzaliszt
150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tojás
20 g élesztő
1 teáskanál méz
kb. 3 dl langyos tej
35 g olvasztott vaj
7 g só

Töltelék:
100 g fetasajt
1 evőkanál tejföl
1/2 kaliforniai paprika
6 levél friss bazsalikom

Tetejére:
1 tojás
szezámmag

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk 1 dl langyos tejbe, adjuk hozzá a mézet, keverjük el, majd hagyjuk pihenni 15 percig. A liszteket mérjük ki, tegyük hozzá a felvert tojást, a sót, a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet és dagasszunk belőle rugalmas tésztát. Az olvasztott vajat a vége felé adjuk hozzá. Kelesztő tálba pihentessük kb. 1 órát.
A fetasajtot törjük össze a tejföllel. A paprikát daraboljuk nagyon apróra, a bazsalikomot szintén, majd keverjük hozzá.
A tésztát nyújtsuk kb. 1 cm vastag téglalap alakúra. Kenjük meg vékonyan a töltelékkel, tekerjük fel, majd osszuk 12 egyenlő részre.
Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg szezámmaggal, majd kelesszük duplájára.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük készre kb. 20 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése