2017. október 5., csütörtök

Sertés karaj fűszeres mártásban, burgonya palacsintával

Szeretek mindenféle fűszert, tényleg nem is tudok felsorolni olyat, amit ne használnék főzéseim során. Talán a friss koriander, maga a magjával nincs gondom, de zölden... Jó, persze vannak még azok a fűszerek, amik elérhetetlenek számomra, azokat most hagyjuk. Ha már a fűszereknél tartunk érdemes a kis kertünkben egy-egy bokrot létesíteni, mert frissen használva sokkal intenzívebb az íze és szerintem karakteresebb lesz tőle az ételünk is.







Sertés karaj fűszeres mártásban, burgonya palacsintával
Hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg szeletelt karaj
1 evőkanál keményítő
1 vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 szál friss majoránna
4-5 zsálya levél
1 kávéskanál őrölt szegfűbors
2 babérlevél
frissen őrölt bors

5 dl húsalaplé

a burgonya palacsintához:
70 dkg burgonya
4 tojás
2,5 dl tej
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg reszelt edami sajt
frissen őrölt bors

a sütéshez:
olaj

Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, végül olajon megdinszteljük. A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk keményítővel, majd a dinsztelt hagymára helyezzük. Magas lángon mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük húsalaplével, hozzáadjuk a fűszereket és lefedve puhára pároljuk.
A körethez a burgonyát héjjában megfőzzük, megpucoljuk, végül jól összetörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a reszelt sajtot és tejjel lazítjuk. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Kb. fél ujjnyi olajat felhevítünk és egy-egy kis merőkanálnyi adagot a serpenyőbe teszünk. Mindkét oldalát készre sütjük. A következő adagnál ismét pótoljuk az olajat és hevítjük. Így sütjük ki a palacsintákat.
Tálalhatunk mellé még friss salátát is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése