Mozaik szelet
Hozzávalók (25x35 cm formához):
10 tojás fehérje
10 evőkanál cukor
20 dkg durvára vágott dió
20 dkg rahát
20 dkg mazsola
6 evőkanál liszt
6 g sütőpor
a krémhez:
10 tojássárgája
20 dkg cukor
25 dkg puha vaj
továbbá:
2 db nápolyi lap
Elkészítés:
A tojásfehérjét felverjük a cukorral. A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd a felvert habhoz szitáljuk. A rahátot apró kockára daraboljuk, hozzáadjuk a diót, a mazsolát, majd két részletben ezt is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk. (A tepsi mérete kb. egyezzen meg a nápolyi méretével.) Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük és 30 perc alatt készre sütjük. Rögtön kivesszük, megfordítjuk és még melegen lehúzzuk a sütőpapírt. Rácsra helyezve hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját a cukorral gőz felett csípősre keverjük. Félretesszük, kicsit hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük, majd két-három részletben hozzáadjuk a cukros tojássárgát és simára keverjük, két részre osztjuk. Az egyik nápolyi lapot megkenjük az egyik adag krémmel, ráhelyezzük a piskótát, majd a másik adag krémet is elkenjük rajta és befedjük a nápolyival. Nehezéket helyezünk rá, majd hűtőbe helyezzük legalább egy éjszakára. Másnap hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése