Gesztenyével töltött csirkecomb meggymártással
Hozzávalók (4 személy részére):
3-4 közepes főtt burgonya
20 dkg gesztenyepüré
1 tojás
só
bors
szerecsendió
4 egész csirkecomb
1-2 teáskanál morzsolt kakukkfű
3-4 dkg vaj
1,5 dl száraz vörösbor
a meggymártáshoz:
1 kg magozott meggy
2-3 evőkanál cukor
1 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál puncs ízű pudingpor
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
csipet szerecsendió
1 dl tejszín
Elkészítés:
A főtt burgonyát összetörjük a gesztenyepürével, hozzáadunk egy tojást és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. A csirkecombok bőrét fellazítjuk, majd megtömjük jól a töltelékkel. Fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárhatjuk a végét. A combokat sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a kakukkfüvet és a combok tetejét jól bekenjünk vele. Aljára vörösbort öntünk, alufóliával lefedjük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük kb. 1-1,5 óra hosszára.
A mártáshoz a magozott meggyet lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Beletesszük a cukrot és a fűszereket és forrástól számítva 15-20 percig főzzük. A tejszínhez keverjük a pudingport és a rizslisztet, majd a meggyhez adjuk és sűrűre főzzük. Amennyiben nem érte el a kellő sűrűséget, további rizsliszttel és, vagy pudingporral sűríthetünk rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése