Akad még egy
pár muffin recept, ami a kedvenceim közé tartozik. Anyukám szerint ez a
legfinomabb azok közül, amiket eddig elkészítettem. Szerintem egy kicsit tömény. Nehéz főétel
után nem ajánlom, de egy kiadósabb leves mellé nyugodtan el lehet készíteni.
Csokoládés-diós zabpelyhes muffin mazsolával
Hozzávalók:
15 dkg
teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
15 dkg
zabpehelyliszt
10 dkg
darált dió
10 dkg
nyírfacukor
10 dkg
étcsokoládés (min. 70%-os)
10 dkg
mazsola
1 tk. fahéj
2 tk.
sütőpor
½ tk.
szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 tojás
20dkg tejföl
2-3 ek. tej
Díszítéshez:
zabpehely
durvára
darált dió
mazsola
A csokoládét
a vajjal olvasszuk fel, majd tegyük félre hűlni. A száraz hozzávalókat keverjük
össze, a mazsolát is adjuk hozzá. A vajas csokihoz adjuk hozzá a felvert
tojásokat, a tejfölt, majd ezt az egészet öntsük a száraz anyaghoz. Ha túl sűrű
tejjel lehet javítani. Tetejére szórjunk zabpelyhet, diót és egy kis mazsolát.
Előmelegített
sütőben 180°C-on süssük 20-25 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése