2013. április 28., vasárnap

Csokoládés-diós zabpelyhes muffin mazsolával


Akad még egy pár muffin recept, ami a kedvenceim közé tartozik. Anyukám szerint ez a legfinomabb azok közül, amiket eddig elkészítettem.  Szerintem egy kicsit tömény. Nehéz főétel után nem ajánlom, de egy kiadósabb leves mellé nyugodtan el lehet készíteni.


Csokoládés-diós zabpelyhes muffin mazsolával
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
15 dkg zabpehelyliszt
10 dkg darált dió
10 dkg nyírfacukor
10 dkg étcsokoládés (min. 70%-os)
10 dkg mazsola
1 tk. fahéj
2 tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
15 dkg vaj
2 tojás
20dkg tejföl
2-3 ek. tej

Díszítéshez:
zabpehely
durvára darált dió
mazsola

Elkészítés: 
A csokoládét a vajjal olvasszuk fel, majd tegyük félre hűlni. A száraz hozzávalókat keverjük össze, a mazsolát is adjuk hozzá. A vajas csokihoz adjuk hozzá a felvert tojásokat, a tejfölt, majd ezt az egészet öntsük a száraz anyaghoz. Ha túl sűrű tejjel lehet javítani. Tetejére szórjunk zabpelyhet, diót és egy kis mazsolát.
Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 20-25 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése