2013. április 28., vasárnap

Vargabéles


Általában húsmentes napokon zöldségleves mellé valamilyen tésztafélét készítek vagy édes főételt. Persze a férfiak csak desszertnek hívják. J  A recept a desszert.eu -ról származik és legközelebb is így fogom készíteni. Szuper recept!!!



Hozzávalók:

8 lapos réteslap
10 dkg olvasztott vaj

Töltelékhez:
12,5 dkg száraz cérnametélt tészta
30 dkg túró
5 dkg cukor
5 dkg tejföl
2,5 dkg vaj
2 db tojás ketté választva
½ citrom reszelt héja
2 tk. vaníliakivonat
Ízlés szerint áztatott mazsola

Ekészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra és vajazzunk ki egy magasfalú 20x35 cm-es tepsit. Béleljük ki 4 réteg réteslappal úgy, hogy két lap között kenjük meg alaposan olvasztott vajjal.
Főzzük készre a metélt tésztát és tegyük félre.
A túróhoz keverjük hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, a vajat, a citrom héját és a vaníliakivonatot.
A túrós keveréket forgassuk össze a mazsolával, a főtt tésztával és a felvert tojások fehérjével. Az elkészült tölteléket tegyük a formába, majd tegyük rá rétegezve a maradék 4 réteslapot.
Tegyük a sütőbe és süssük 40-50 percig arany barnára. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése