Ráadásul reggel a piacon találtam friss kecskesajtot, sajnos a házi sajtunkból túró lett, így ezzel készítettem, a tetejét bazsalikommal díszítettem.
A receptet csak azért írom le, mert nálam a liszt fajtája kicsit más, persze nem mert sokat módosítani rajta.
Köszönöm Janka a receptet!
Hozzávalók (2 db 26cm átmérőjű pizza formához):
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
15 dkg fehér liszt BL55
25 ml olívaolaj
125 ml víz ( nekem kicsi több kellett, mert a tönköly liszt többet vesz fel)
1 kk. só
20 dkg kecskesajt
bazsalikom
1-1 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk, majd 1 órát pihentetjük. Elosztjuk 4 részre és egész vékonyra kinyújtjuk. Daraboljuk rá a sajtot, majd fedjük be a másik tésztával. Csipkedjük meg itt-ott, kenjük meg olajjal és díszítsük friss bazsalikommal.
A salátához: jégsalátát feldaraboltam, ráhalmoztam sok paradicsomot, pirítottam rá sonkát, kápia paprikát csíkoztam hozzá és egy majonézes, mustáros tejszínes öntettel meglocsoltam. Az öntethez egy kis só, bors, fehérborecet került még.
Bazsalikommal is isteni lehetett :)) Eszternél is szerepel ?
VálaszTörlésNah, most kérek sűrű elnézést! Fene a facebookot. Volt egy beszélgetés amibe megemlítette, hogy ez a kedvence. Nálad láttam a receptet, de nem mentettem le, később meg nem találtam és a keresőbe rákerestem, csak Esztert adta be. A linket meg nem is néztem aztán, hogy hozzád tartozik. Javítottam mindent a bejegyzésembe! Köszönöm szépen! Legközelebb egyébként camembert sajttal fogom kipróbálni. :) A tied egyébként sokkal szebb lett. Enyémnek nem pirult meg a teteje. Még egyszer elnézést! :)
VálaszTörlés