Az én fényképezőm nem olyan szuper, hogy sötétben vagy félhomályban minőségi képet készítsen, ha meg világítom, lámpafénynél meg katasztrófa.
Nah, de nem is ez a lényeg.
Szeretem a töltött padlizsánt és cukkinit, gondoltam, hogy a tök is ugyanolyan finom. Ebbe a formába még nem készítettem el, viszont megfogadtam, hogy ezentúl többféle variációt ki fogok próbálni, mert nagyon finom lett.
Hozzávalók:
1 kisebb formásabb tök
30 dkg darált hús
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 tk. majoranna
só, bors
olívaolaj
10 dkg sajt
2 dl tejföl
1 tojás
só
szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát daraboljuk apróra, kevés olajjal dinszteljük meg, dobjuk hozzá a darált húst, ízesítsük majoránnával, sóval és borssal. A megpucolt és feldarabolt gombákat adjuk hozzá, amikor már majdnem kész a hús és dinszteljük még pár percig, amíg össze nem esik.
A tököt vágjuk hosszába ketté, kanalazzuk ki a magokat, helyezzük el egy kisebb jénaiba úgy, hogy megtámasszák egymást és töltsük meg a gombás hússal. A jénaiba öntsünk egy pici vizet.
Reszeljük a tejfölbe a sajtot, sózzuk és reszeljünk bele egy kis szerecsendiót, majd adjunk hozzá egy felvert tojást. Ezzel kenjük meg a tölteléket.
Előmelegített 200°C sütőbe toljuk be és süssük addig, amíg nem lesz aranybarna a sajt a tetején. Kb. 35-40 perc.
Íme az idei termés egy kis része
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése