Köszönöm Csilla a receptet!
Almás pudingos pite
Hozzávalók (25x35 cm tepsire):
10 dkg tk. tönköly liszt
10 dkg graham liszt
10 dkg fehér liszt
7 dkg nyírfacukor
15 dkg vaj
1 tojás
1 ek. tejföl
1 citrom reszelt héja
7 g sütőpor
Töltelékhez:
1 kg alma
2 ek. cukor
1 kk. fahéj
2 ek. frissen facsart citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor
1 dl víz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze - fontos a vajat hidegen adjuk hozzá, így omlós lesz a tészta -, majd tegyük a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük. Az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le és öntsük rá a citromlét. Tegyük egy fazékba, szórjuk meg cukorral és fahéjjal, pároljuk puhára. A pudingport keverjük el a vízzel és sűrítsük be vele az almát.
A tésztát osszuk két részre. Vajazott lisztezett tepsire fektessük az egyik kinyújtott tészta lapot, kanalazzuk rá a meleg almás pudingos tölteléket, majd fektessük rá a másik kinyújtott tésztát. Szurkáljuk meg fogpiszkálóval.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 20-25 perc alatt süssük meg.
Nagy kedvenc nálunk az almás pite, de néha nem árt ha egy kicsit variáljuk (már csak azért nehogy megunjuk a végén. :D ) Tetszik ez a pudingos változat, ki fogom próbálni. :)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük, jó sok almával és én is azért voksoltam most a pudingos változat mellett, hogy ne legyen unalmas. :) Próbáld ki, nagyon finom.
Törlés