Az egész adagra 10 zsemlét írt a recept, én csak fél adagot készítettem, viszont szerintem inkább 4 felé kellett volna osztani, mert így szendvicsnek jobban elkészíthető, 2 db kicsit kicsi lett. :)
Köszönöm szépen Gabriella!
Lenmagos vágott zsemle
Hozzávalók (4 zsemléhez):
15 dkg tk. tönköly liszt
10 dkg fehér liszt BL 80
1 ek. lenmag
1 tk. só
1,25 dkg élesztő
0,75 dl tej
1 dl víz
1 tk. cukor
1 ek. olaj (plusz a kenéshez)
Elkészítés:
Langyos tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk legalább 15 percig, amíg felfut. Egy kelesztő tálba mérjük ki a liszteket, adjuk hozzá a sót és a lenmagot és keverjük össze. A felfutott élesztőt adjuk hozzá, majd apránként a vizet és a vége felé az olajat. Dagasszunk rugalmas tésztát és hagyjuk meleg helyen duplájára kelni. Gyúrjunk belőle 4 golyót, majd formáljuk egy picit hengerré. Vágjuk be mélyen a tetejét és hagyjuk ismét kelni 20 percig. Ez idő alatt melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Kenjük meg olajjal a tetejét (nálam ez most elmaradt) és toljuk a sütőbe 20 percre.
Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése