Köszönöm szépen Andrea a receptet! |
Sajtos stangli
Hozzávalók:
10 dkg tk. tönköly búzaliszt
10 dkg tk. rozsliszt
10 dkg BL80 fehér liszt
1,5 dkg élesztő
2 dl langyos tej
2 dkg olvasztott vaj
1 tk. cukor
1 kk. só
5 dkg füstölt sajt
1 tojás sárgája
Tetejére:
1 egész tojás felverve
reszelt mozzarella sajt
Elkészítés:
A tejben keverjük el a cukrot és az élesztőt, hagyjuk felfutni 15 percig. A többi hozzávalót mérjük ki egy tálba, majd adjuk hozzá az élesztős tejet és dagasszuk simára kb. 10 percen keresztül. Hagyjuk meleg helyen, amíg duplájára kel.Osszuk 4 egyenlő részre, majd formáljunk belőle 4 cipót. Nyújtsuk oválisra, majd a két végét hajtsuk fel és tekerjük fel a tésztát, balról jobbra. Zsírpapírral bélelt tálcára helyeztem és mentek a hűtőbe. Természetesen egyből ki lehet sütni, akkor hagyjuk még 20-30 percet pihenni. Kenjük meg sütés előtt egy felvert tojással és szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőbe, illetve hűtőből kivéve mehet hideg sütőbe 180°C-on 25 perc alatt elkészülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése