Tészta saláta pesto-val
Hozzávalók:
20 dkg fusilli tészta (teljes kiőrlésű lisztből készült)
1/3 bögre kész pesto
1/2 bögre parmezán
1/2 bögre majonéz
1/2 bögre tejföl
1/4 bögre tej
1/2 tk. só és bors
1 fej római saláta (nekem most jégsaláta volt)
1 bögre datolya paradicsom
1/2 bögre fekete olívabogyó
10 dkg mozzarella (nem volt itthon)
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós vízbe, szűrjük le és a pesto felével és a parmezánnal keverjük össze. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészülünk a zöldségekkel és a dresszinggel.
A majonézt, tejfölt, tejet és a maradék pestot keverjük ki sóval és borssal. Ha szükséges adjunk még hozzá tejet.
A salátát daraboljuk fel, a paradicsomot és az olívabogyót vágjuk ketté illetve a sajtot kockákra.
A tésztával keverjük el a zöldségeket és locsoljuk meg a dresszinggel.
(A tésztát el lehet készíteni hamarabb, de a zöldségeket csak fogyasztás előtt adjuk hozzá, így nem esik össze a saláta, friss és ropogós marad.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése