2014. február 1., szombat

Tészta saláta pesto-val

Korábban már írtam, hogy szombaton általában valamilyen tésztafélét szoktam készíteni, mert gyorsan kész és frissen lehet enni. Egész héten újra melegített ételeket eszek. Legtöbbször azért nem változik az étel ízhatása, de az a legjobb, ha azonnal tudjuk fogyasztani. Ezt az ízletes saláta ötletet itt találtam. Akár vacsorára is el lehet készíteni, bár akkor inkább joghurtot használnék tejföl helyett és kicsit kevesebb majonézt. :)










Tészta saláta pesto-val
Hozzávalók:
20 dkg fusilli tészta (teljes kiőrlésű lisztből készült)
1/3 bögre kész pesto
1/2 bögre parmezán
1/2 bögre majonéz
1/2 bögre tejföl
1/4 bögre tej
1/2 tk. só és bors
1 fej római saláta (nekem most jégsaláta volt)
1 bögre datolya paradicsom
1/2 bögre fekete olívabogyó
10 dkg mozzarella (nem volt itthon)

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós vízbe, szűrjük le és a pesto felével és a parmezánnal keverjük össze. Tegyük a hűtőbe, amíg elkészülünk a zöldségekkel és a dresszinggel.
A majonézt, tejfölt, tejet és a maradék pestot keverjük ki sóval és borssal. Ha szükséges adjunk még hozzá tejet.
A salátát daraboljuk fel, a paradicsomot és az olívabogyót vágjuk ketté illetve a sajtot kockákra.
A tésztával keverjük el a zöldségeket és locsoljuk meg a dresszinggel.
(A tésztát el lehet készíteni hamarabb, de a zöldségeket csak fogyasztás előtt adjuk hozzá, így nem esik össze a saláta, friss és ropogós marad.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése