Hozzávalók:
100 g tk. tönköly búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű liszt
3 g instant élesztő (vagy 12 g friss)
4 g cukor
4 g só
10 ml extra szűz olívaolaj
150 ml víz
Tetejére:
extra szűz olívaolaj
rozmaring, bazsalikom, fekete olíva
Elkészítés:
Mérjük ki egy tálba a liszteket, adjuk hozzá az instant élesztőt, a cukrot, a sót és a víz felét. Kezdjük el összedolgozni a tésztát úgy, hogy folyamatosan pótoljuk folyadékkal, majd 5-6 perc után adjuk hozzá az olívaolajat és jól dagasszuk ki a tésztát. Kelesztő tálba hagyjuk 1,5 órát kelni. Ezután óvatosan gyúrjuk át és nyújtsuk 20cm x 20cm-es négyzet alakúra vagy tetszőleges formára. Nekem van egy ekkora tepsim, amihez pont megfelelő ez az adag tészta. Kenjük ki olajjal vagy béleljük ki sütőpapírral. Helyezzük bele a tésztát és pihentessük 30 percig.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
A tésztába az ujjunkkal egymás mellé és alá csináljunk mélyedéseket, amibe szurkáljuk bele a fűszereket és az olívát, majd locsoljuk meg az egész tésztát olívaolajjal.
Tegyük a sütőbe 20-25 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése