Egy extra gyors és finom tészta készült nálunk ebédre. Őszintén eddig a pesto-val nem próbálkoztam, pedig nagyon szeretjük, de ezentúl csak a házi jöhet szóba. Ahogy néztem rengeteg zöldből készülhet, ilyen például a bazsalikom, a ruccola, a petrezselyemzöld. Ezenkívül elhagyhatatlan a parmezán, a fokhagyma és a jó minőségű olívaolaj. Eredetileg fenyőmaggal készül, de dióval és mandulával helyettesíthető. Így tetszés szerint lehet variálni. A másik variációja a paradicsomos pesto, ahol szárított paradicsomot használnak. Én most maradtam a sima zöld pesto-nál és ez az íz variáció nagyon tetszett nekünk, legközelebb kifogok próbálni más félét is.
Házi pesto és füstölt sonka spaghettivel
Hozzávalók:
Pesto:
1 marék bazsalikom
1 marék petrezselyemzöld
1 marék ruccola
2 gerezd fokhagyma
pici só és bors
1 tk. citromlé
2 ek. díó
2-3 ek. reszelt parmezán
1 dl extra szűz olívaolaj
Továbbá:
100 g házi füstölt sonka
250 g spaghetti
Elkészítés:
A pesto hozzávalóit turmixgépbe tesszük és addig turmixoljuk, míg szép zöld egynemű szószt nem kapunk. A sonkát kicsi kockákra daraboljuk és zsírjára pirítjuk. A tésztát "aldente"-re főzzük. Tálaláskor megszórjuk sült sonkával és pestot kanalazunk a tetejére. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése