Ez a joghurtos-epres palacsinta csoki öntettel együtt 3 ek. nyírfacukrot tartalmaz, úgyhogy bátran lehet enni bármikor. Nagyon finom és egyszerűen abbahagyhatatlan.
Hozzávalók (8db):
Palacsinta tésztához:
200 g tk. tönköly búzaliszt
2 tojás
2 dl tej
2 dl szóda
csipet só
1 tk. cukor
Töltelékhez:
400 g görög joghurt
1 ek. porcukor (nyírfacukor)
400 g eper
Csokoládé öntethez
2 ek. nyírfacukor
1 ek. holland kakaópor
1 dl víz
30 g vaj
50 g étcsokoládé (70%)
Elkészítés:
A palacsinta tésztát a szokásos módon készítsük el. A lisztet mérjük ki egy mély tálba, adjuk hozzá a sót, a cukrot és a tojásokat. Keverjük csomómentesre a tejjel, majd hígítsuk szódával. Nem baj, ha egy kicsit hígabb, mert ha állni hagyjuk sűrűsödni fog. Mindig egy pár órával sütés előtt bekeverem, a legjobb reggel, ha délbe sütjük, mert így magába szívja a folyadékot a liszt és jó krémes állagot kapunk.
Kevés olajjal megspriccelve a serpenyőt kisütjük a palacsintákat.
A joghurtot kikeverjük a porcukorral, az epret nagyon apróra feldaraboljuk és hozzáadjuk. Ezzel töltjük meg a palacsintákat. Hajtsuk háromszög alakúra.
A csokoládé öntethez tegyük egy kisebb fazékba a cukrot és a kakaóport, öntsük fel vízzel és addig kevergessük lassú tűz felett, amíg el nem olvad a cukor. Adjuk hozzá a vajat és a csokoládét, majd keverjük simára. A megtöltött palacsintákat locsoljuk meg vele.
A legszívesebben máris elkészíteném! A nyírfacukrot lecserélem...
VálaszTörlésHmmm, én is elfogadnék pár darabot, jó kis hazai eperrel töltve :)
VálaszTörlés