Összekevertem egy másik variációt, ami annyira finom lett, hogyha magába elkezdem enni, el kell venni tőlem, mert nem bírom abbahagyni. :)
Mondjuk közre játszik az is, hogy kedvencem a kókusz, a mandula és a vörös áfonya.
Hozzávalók (kb. 1 literhez):
2 bögre zabpehely
1/2 bögre kókusz reszelék
1/2 bögre szeletelt mandula
1/4 bögre lenmag
1/2 bögre vörös áfonya
1/4 bögre olíva olaj
2 ek. akácméz
1 ek. sötét nádcukor
2 ek. házi barack lekvár
Elkészítés:
Először az olajat melegítsük fel a mézzel, a cukorral és a barack lekvárral.
A zabpelyhet, keverjük össze a kókusz reszelékkel, a szeletelt mandulával és a lenmaggal, majd öntsük hozzá a felmelegített olajos keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk el.
Előmelegített 170°C-os sütőbe kb 40 perc alatt pirítsuk meg úgy, hogy közben 10-15 percenként megforgatjuk egy lapát segítségével. A végén hozzá tesszük a vörös áfonyát és még 3-4 percre visszatoljuk.
Miután teljesen kihűlt, légmentesen zárható dobozba tesszük.
A barackos joghurtos pohárhoz, 3 nagy őszibarackot összeturmixoltam és összekevertem 1 pohár (150 g) joghurttal és 150 g sovány túróval. |
Amikor az egyik kislányom kicsi volt, én is sok házi müzlit készítettem. Szépen bemutattad a tiédet.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! A házi müzli sokkal finomabb, készíts most is! ;) Biztos örülne neki! :)
Törlés