2014. augusztus 25., hétfő

Barackos joghurt, kókuszos-mandulás granolával

Sokáig csak szemeztem a házi müzli, de azután egyszer csak elkészítettem egy adag Magvas granolát, amit joghurttal, vagy gyümölcs turmixokkal, smoothie-val fogyasztottam. Miután elfogyott megfogadtam, hogy boltit nem veszek többet, mert egyrészt tele van cukorral, még akkor is, ha ráírják hozzáadott cukor nélkül, meg jó részt csak zabpelyhet tartalmaz.
Összekevertem egy másik variációt, ami annyira finom lett, hogyha magába elkezdem enni, el kell venni tőlem, mert nem bírom abbahagyni. :)
Mondjuk közre játszik az is, hogy kedvencem a kókusz, a mandula és a vörös áfonya.








Kókuszos-mandulás granola
Hozzávalók (kb. 1 literhez):
2 bögre zabpehely
1/2 bögre kókusz reszelék
1/2 bögre szeletelt mandula
1/4 bögre lenmag

1/2 bögre vörös áfonya

1/4 bögre olíva olaj
2 ek. akácméz
1 ek. sötét nádcukor
2 ek. házi barack lekvár

Elkészítés:
Először az olajat melegítsük fel a mézzel, a cukorral és a barack lekvárral.
A zabpelyhet, keverjük össze a kókusz reszelékkel, a szeletelt mandulával és a lenmaggal, majd öntsük hozzá a felmelegített olajos keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk el.
Előmelegített 170°C-os sütőbe kb 40 perc alatt pirítsuk meg úgy, hogy közben 10-15 percenként megforgatjuk egy lapát segítségével. A végén hozzá tesszük a vörös áfonyát és még 3-4 percre visszatoljuk.
Miután teljesen kihűlt, légmentesen zárható dobozba tesszük.

A barackos joghurtos pohárhoz, 3 nagy őszibarackot összeturmixoltam és összekevertem 1 pohár (150 g) joghurttal és 150 g sovány túróval.



2 megjegyzés:

  1. Amikor az egyik kislányom kicsi volt, én is sok házi müzlit készítettem. Szépen bemutattad a tiédet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! A házi müzli sokkal finomabb, készíts most is! ;) Biztos örülne neki! :)

      Törlés