2014. augusztus 25., hétfő

Belga gofri

Ritkán készül nálunk gofri, pedig szeretjük és kísérletezni is szeretek vele. Mindig újabb recepteket próbálok ki, bár azért az én kedvencemet úgy érzem megtaláltam még a múltkor, aminek a receptjét itt meg is osztottam veletek. Ez is egy hasonlóan készül, de sokkal több vajat tartalmaz, ettől nehezebb is lett a tészta és nekem nem hasonlított egyáltalán a gofrira. Ettől függetlenül finom volt, de maradjunk annyiban, hogy nekem nem ez a kedvencem. Aki szereti a kicsit tömörebb, szaftosabb tésztákat azoknak kifejezetten ajánlom!
Az eredeti recept itt található, aminek a mennyiségét lecsökkentettem, mert egy kicsit sok lett volna nekünk.






Belga gofri
Hozzávalók (9db-hoz):
185 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt (eredetileg fehér liszt)
100 g szobahőmérsékletű vaj
80 g cukor (eredetileg 120 g)
75 ml tej
15 g friss élesztő
1 tojás
1 tojás sárgája

Elkészítés:
A vaj kivételével minden dolgozzunk össze, majd hagyjuk fél órát pihenni. A vajat vágjuk apró kockára és így adjuk hozzá, majd keverjük át a tésztát annyira, hogy a vaj ne nagyon maradjon benne egészben.
A gofri sütőt első alkalommal spricceljük meg egy kis olajjal, továbbiakban már nem szükséges, mert kisül annyi vaj a tésztából, hogy tuti nem tapad le!
Egy-egy evőkanállal tegyünk a közepére, kicsit húzzuk széjjelebb a tésztát, de nem kell, hogy kitöltse az egész felületet. Csukjuk le, de nem zárjuk össze, így magától megemelkedik egy kicsit, amennyire megkel a tészta.
Papírtörlőre sorakoztattam, így ami kisült belőle vaj azt felszívta. Porcukorral meghintve, lekvárral vagy mogyorókrémmel kínálják!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése