2014. szeptember 25., csütörtök

Kínai szilvalekváros csirkeszárnyak

Nagyon szeretem a ragadós, édes csirkeszárnyakat vagy combokat, olyan jót el lehet rajtuk cuppogni. :) Bár grillezve sokkal jobb ízük lenne, de nincs lehetőség itthon erre, illetve az idő sem olyan már. Főleg most már egyre jobban esik a pihe-puha meleg ágyikó és takaró. Azt mondom, ha létezik olyan, hogy tavaszi fáradtság, akkor nekem most elő jött az őszi. :) Na, de most már majd csak belerázódok ebbe a hideg reggelekbe és estékbe.
Cuppogjunk egy kicsit a kínai csirkeszárnyakkal!






Kínai szilvalekváros csirkeszárnyak
Hozzávalók (4 személyre):
kb. 1,5 kg csirkeszárny
só, bors
5 nagy evőkanál házi sűrű szilvalekvár
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A szárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd helyezzük el egy sütőpapírral bélelt gáztepsire.
A lekvárt keverjük el a szójaszósszal és az olívaolajjal, majd törjük hozzá a fokhagymát.
Egy ecset segítségével jól kenjük be, fedjük le alufóliával és 200°C-os előmelegített sütőbe téve süssük 40-45 percig, majd nélküle további 10 percig 180°C-on.
Köretnek basmati rizst és friss újhagymát tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése