Cuppogjunk egy kicsit a kínai csirkeszárnyakkal!
Kínai szilvalekváros csirkeszárnyak
Hozzávalók (4 személyre):
kb. 1,5 kg csirkeszárny
só, bors
5 nagy evőkanál házi sűrű szilvalekvár
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A szárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd helyezzük el egy sütőpapírral bélelt gáztepsire.
A lekvárt keverjük el a szójaszósszal és az olívaolajjal, majd törjük hozzá a fokhagymát.
Egy ecset segítségével jól kenjük be, fedjük le alufóliával és 200°C-os előmelegített sütőbe téve süssük 40-45 percig, majd nélküle további 10 percig 180°C-on.
Köretnek basmati rizst és friss újhagymát tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése