2014. szeptember 28., vasárnap

Sült sütőtökös muffin

A kertben most már megértek sütésre a tökök és fel lehet használni minden finomsághoz. Tavaly sütöttem már hasonló muffint, de legtöbbször úgy tettem a tésztába, hogy megpároltam és összetörtem. Most mivel úgyis hideg van kint, de még azért nem fűtünk, kenyér sütés után betoltam egy szép nagy tököt és megsütöttem. Nem ízesítettem, mert muffinba került, ha magába ettük volna akkor bizony fűszereztem volna, de erről majd legközelebb.
Mindenkinek ajánlom ezt a receptet, mert nagyon finom szaftos és egyáltalán nem fojtós, száraz a tésztája. Jah, és miközben sül a karácsony fog eszünkbe jutni. ;)








Sült sütőtökös muffin
Hozzávalók (12db-hoz):
175 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
75 g teljes kiőrlésű zabliszt
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
150 ml olívaolaj
4 tojás
100 g nyírfacukor
200 g sült sütőtök
1 nagy reszelt alma

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónát.
Egy másik tálba az olajat a cukorral és a tojással verjük habosra, adjuk hozzá a sült sütőtököt és a reszelt almát, majd keverjük el benne.
A fűszeres lisztet kanalazzuk bele és habverővel forgassuk bele. Túl sokáig nem kell keverni csak, amíg csomómentes nem lesz.
A muffin formákat béleljük ki papír kapszlikkal és egy-egy fagyi kanálnyi adagokat mérjünk bele.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük tűpróbáig.




2 megjegyzés: