2014. október 2., csütörtök

Paradicsomos csirkeragu

Eredetileg Cacciatore csirkét szerettem volna készíteni csirkemellből, de mivel hétvégén vendégségbe voltunk és a menüben pont szerepelt, így egy picit variáltam rajta. Bár nagyon hasonlít rá, de ez most sokkal zöldséggel telibb, szaftosabb ragu, ami mellé fusili tésztát főztem és mozzarellával megszórva fogyasztottunk.





Paradicsomos csirkeragu
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
3 evőkanál olívaolaj
1 nagy répa
2 kaliforniai paprika
1 kisebb padlizsán
4 fej gomba
1 konzerv darabolt paradicsom
1 konzerv koktél paradicsom
2 dl húsleves alaplé
só, bors
1-1 teáskanál kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
Először daraboljuk fel a zöldségeket, a csirkemellet és a kolozsvári szalonnát kockákra.
Olívaolajon pirítsuk meg a szalonnát a vöröshagymával, majd tegyük hozzá a csirkemellfilét és további 2-3 percig süssük tovább. Tegyük hozzá a répát, a paprikát, a padlizsánt, majd öntsük fel a két konzerv paradicsommal és az alaplével. Fűszerezzük ízlésünknek megfelelően és fedő alatt pároljuk kb. 20-25 percig alacsony hőmérsékleten. Ezután adjuk hozzá a gombát és ismét fedjük le 5 percre. Ez idő alatt a gomba is szépen összeesik. Fedő nélkül közepes lángon addig rotyogtassuk, amíg kellően be nem sűrűsödik, de vigyázzunk maradjon szaftja!
Főtt tésztával és reszelt mozzarellával tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése