Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
3 evőkanál olívaolaj
1 nagy répa
2 kaliforniai paprika
1 kisebb padlizsán
4 fej gomba
1 konzerv darabolt paradicsom
1 konzerv koktél paradicsom
2 dl húsleves alaplé
só, bors
1-1 teáskanál kakukkfű, bazsalikom, rozmaring
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
Először daraboljuk fel a zöldségeket, a csirkemellet és a kolozsvári szalonnát kockákra.
Olívaolajon pirítsuk meg a szalonnát a vöröshagymával, majd tegyük hozzá a csirkemellfilét és további 2-3 percig süssük tovább. Tegyük hozzá a répát, a paprikát, a padlizsánt, majd öntsük fel a két konzerv paradicsommal és az alaplével. Fűszerezzük ízlésünknek megfelelően és fedő alatt pároljuk kb. 20-25 percig alacsony hőmérsékleten. Ezután adjuk hozzá a gombát és ismét fedjük le 5 percre. Ez idő alatt a gomba is szépen összeesik. Fedő nélkül közepes lángon addig rotyogtassuk, amíg kellően be nem sűrűsödik, de vigyázzunk maradjon szaftja!
Főtt tésztával és reszelt mozzarellával tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése