2014. december 29., hétfő

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Karácsonykor nem nagyon főzőcskéztem itthon, mert minden nap vendégségbe voltunk és nem láttam értelmét, hogy a hűtőt tele tegyem mindenféle étellel, amit aztán meg sem eszünk. Csupán ezt a töltött husit sütöttem meg, amit gyümölcsös ruccola salátával kínáltam. Eléggé kímélő és könnyű, akár hidegen is fogyasztható ebéd került 24-én délbe az asztalra. Mivel nem fogyott el egyszerre, így sokáig csemegézhettünk belőle. Akár reggelire, vacsorára is tökéletes lehet.





Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Hozzávalók:
1 kg csont nélküli karaj
7 dkg aszalt sárgabarack
7 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt áfonya
15 dkg sült gesztenye
20 dkg bacon
1 dl száraz vörösbor
só, bors

Elkészítés:
A karajt vágjuk be mélyen a közepén. A szilvát és a barackot vágjuk ketté, a gesztenyét is, ha nagyon nagyok. Keverjük össze az aszalt gyümölcsöket a gesztenyével, majd töltsük meg a karajt. Kívül sózzuk, borsozzuk, majd tekerjük be baconnel. Egy kisebb jénaiba vagy tepsibe helyezzük, majd ráöntjük a vörösbort. Alufóliával lefedve 180°C-on kb. 2 óra alatt pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát és további 15 percig pirítsuk meg a tetején a bacont.
Minél lassabban sül át annál puhább és szaftosabb lesz a hús, nem szárad ki.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése