Parmezános, tejszínes csirkemell pennével csőben sütve
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű penne
60 dkg csirkemell
só, bors
2-3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
szerecsendió
30 g parmezán
1 brokkoli (kb. 50 dkg)
1 csomó (kb. 10 dkg) újhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg reszelt mozzarella
Elkészítés:
Egyszerre 4 feladatunk lesz, de mind egyszerű és tudunk is mindenre figyelni.
A sütőt melegítsük el 200°C-ra.
A csirkemellet daraboljuk kisebb kockákra, sózzuk és borsozzuk. Kevés olívaolajon fehéredésig pirítjuk, majd meglocsoljuk a fehérborral és pár percig főzzük.
Tegyük lobogó sós vízbe a tésztát és főzzük ki kb. 10-12 perc alatt. Szűrjük és csöpögtessük le.
A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira. Ha nagyon nagy lenne, akkor vágjuk kisebbekre. Pároljuk fél puhára.
Az újhagymát felkarikázzuk. A kolozsvári szalonnát felcsíkozzuk, majd lassú tűzön zsírjára pirítjuk, amikor már majdnem kész hozzá adjuk az újhagymát és megforgatjuk egy párszor a kisült szalonna zsírjába.
Térjünk vissza a csirkére. Közben, ha nagyon elfőtte volna a bort, öntsünk rá egy kevéske vizet, majd a tejszínt, szórjuk meg szerecsendióval és parmezánnal. Forraljuk össze.
Vegyünk elő egy tűzálló tálat.
A leszűrt tésztához adjuk hozz a tejszínes csirkemellet, simítsuk a tűzálló tálba. Szórjuk meg brokkoli rózsákkal, pirított kolozsvári szalonnával és újhagymával, majd szórjuk meg mozzarellával.
Előmelegített sütőben addig süssük, amíg a sajt szép ropogós nem lesz a tetején.
Tálalásnál még szórhatunk rá egy kevéske újhagymát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése