Hozzávalók:
5 fej fokhagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
só
1 liter húsalaplé
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
só, bors
kakukkfű
1 dl tejszín
Elkészítés:
A fokhagymát bontsuk gerezdekre, tegyük alufóliára, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg egy kis sóval, majd csomagoljuk be és már mehet is az előmelegített 200°C-os előmelegített sütőbe 15 percre, majd kicsomagolva süssük tovább 180°C-on 10 percig.
A vöröshagymát daraboljuk apróra, kevés olajon pirítsuk meg, majd öntsünk rá egy kevés húsalaplét. Szórjuk meg liszttel, folyamatosan keverjük habverővel és öntsük rá az összes alaplét. A fokhagymákat nyomjuk ki a héjából, majd tegyük hozzá. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Miután felforrt, turmixoljuk simára, majd tejszínnel krémesítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése