Vörösboros vadas marha, kecskesajtos polentával
Hozzávalók:
Vörösboros vadas marhához:
1,2 kg marhanyak
1 üveg vörösbor
2-3 szál répa
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 közepes zellergumó
kis csokor zeller zöldje
3 babérlevél
szemes bors
só
2-3 evőkanál olaj
Kecskesajtos polentához:
1 bögre (2,5dl) kukoricadara
2 bögre tej
2 bögre víz
só, bors
10 dkg reszelt kecskesajt
2-3 evőkanál vaj
Elkészítés:
A répát, zellert, vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg. A zöldségeket vágjuk nagyobb darabokra, a vöröshagymát cikkekre. A legjobb, ha vaslábasba készítjük, így a hő egyenletes lesz mindenhol és szép lassan puhára tudjuk párolni. Kevés olajat hevítsünk fel, tegyük bele a zöldségeket és a hagymákat, majd pirítsuk pár percig. Helyezzük el a tetején egészbe a marhanyakat. Ha nem olyan szép formás, akkor érdemes összekötni egy spárgával, mert akkor nem fő szét és szépen lehet szeletelni. Öntsük fel egy üveg jó minőségű száraz vörösborral, tegyünk mellé babérlevelet, szemes borsot és szórjuk meg sóval. Fedő alatt alacsony lángon kb. 3 órán keresztül főzzük. Felénél fordítsuk meg a húst! Amikor már megfőtt, akkor hagyjuk kihűlni a saját levében. Vegyük ki a vaslábasból szeleteljük fel, a visszamaradt zöldséget a szafttal együtt turmixoljuk krémesre. (A babérleveleket távolítsuk el előtte.)
A körethez a vizet, a tejjel forraljuk fel sóval, majd öntsük hozzá a kukoricadarát és közepes lángon főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik illetve meg nem fő. Amikor kész, akkor vegyük le a tűzről. Keverjük bele a lereszelt kecskesajtot és a vajat, szórjuk meg kevéske borssal.
Brigikém, békés, meghitt karácsonyt kívánok Neked! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Békés, Boldog Karácsonyt Kívánok Nektek is! :)
Törlés