Nah, ebből nem maradtam semmi a tányéron... :) A csülök is kiváló lett, köszönöm szépen anyukámnak a segítséget. Illetve a páromnak, hogy egész délelőtt segített nekem annak érdekében, hogy mindent lefotózhassak illetve az anyukájának, aki finom sós rudakat sütött.
A recepteket a tandoori fűszerkeverékhez itt találtam a receptet illetve a combok fűszerezéséhez és az ötletet a körethez, pedig itt.
Hozzávalók:
Tandoori fűszerkeverékhez:
2-3 chili paprika
3 evőkanál egész koriander
1 evőkanál egész római kömény
1/2 evőkanál egész fekete bors
1/2 evőkanál egész szegfűszeg
1/2 evőkanál egész kardamom
1 teáskanál egész görögszéna (nekem most nem volt itthon)
1/4 fahéjrúd (vagy 1 teáskanál őrölt fahéj)
1 teáskanál szárított őrölt gyömbér
1 teáskanál szárított őrölt fokhagyma
1/2 teáskanál reszelt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
2 evőkanál fűszerpaprika
Az első 8 összetevőt (kivéve, ha a fahéj őrölt, akkor azt hagyjuk ki) pirítsuk meg serpenyőben. Ezután tegyük hozzá a többi fűszert és turmixoljuk simára.
Tandoori csirkecombokhoz:
2 kg csirke alsó comb (bőr nélkül)
3 evőkanál őrölt koriander
2 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál kurkuma
2 teáskanál currypor
2 teáskanál tandoori masala
2 teáskanál őrölt gyömbér
3 gerezd fokhagyma
6 evőkanál joghurt
só
4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A fűszereket keverjük össze a joghurttal, pácoljuk be a combokat és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Másnap helyezzük tepsire, sózzuk meg, kenjük meg a combokat a tálban maradt joghurtos páccal, locsoljuk meg olívaolajjal és fólia nélkül süssük 180°C-on kb. 40-45 percig. Vigyázzunk ne szárítsuk ki.
Uborkás Raitahoz:
2 szál uborka
600 g görög joghurt
só, bors
tandoori fűszerkeverék
friss petrezselyem
citrom leve
Elkészítés:
Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk hasábra, majd vágjuk ki a magos részét. Kockázzuk nagyon apróra. Keverjük össze a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk illetve szórjunk bele tandoori fűszerkeveréket. Facsarjunk bele egy pár csepp citromlevet. Tálalásig tegyük hűtőbe.
Naan kenyeret a nálam található recept alapján készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése