Rozmaringos-fokhagymás, citromos kecskesült, uborkás burgonya salátával
Hozzávalók (4 személyre):
Rozmaringos-fokhagymás, citromos kecskesülthöz:
1 kg kecskehús
2 fej fokhagyma
1-2 szál friss rozmaring (amennyiben nincs, jó a szárított is)
1/2 citrom
só, bors
3 dl száraz fehérbor
Uborkás burgonya salátához:
1 kg burgonya
1 üveg ecetes uborka
1 fej lilahagyma
3 evőkanál almaecet
1 evőkanál dijoni mustár
2 teáskanál méz
só, bors
Elkészítés:
A kecskehúst sózzuk és borsozzuk. A fokhagymát szedjük gerezdekre, a citromot karikázzuk fel.
Helyezzük tepsibe a húst, szórjunk rá rozmaringot vagy tűzdeljünk bele rozmaring ágacskákat. Helyezzük el rajta a citromkarikákat és halmozzuk a tetejére a fokhagyma gerezdeket.
Öntsünk alá jó minőségű száraz fehérbort. Alufóliával fedjük le, majd előmelegített 180°C-os sütőbe süssük puhára kb. 2 óra alatt. (Függ a hús nagyságától, vastagságától érdemes ellenőrizni.)
A burgonyát főzzük meg héjában, majd hámozzuk meg és vágjuk kockára. Az uborkákat karikázzuk fel, a lilahagymát vágjuk ketté, majd félkarikákra daraboljuk. Tegyük a burgonyához és keverjük össze. A mustár keverjük ki a mézzel, kanalazzuk hozzá az almaecetet, majd öntsünk hozzá az ecetes uborka levéből. Ízesítsük sóval, borssal, majd locsoljuk meg vele a salátánkat. Tálalásig tároljuk hűtőbe! A legjobb elkészíteni egy nappal előtte, így jól összeérnek az ízek és teljesen ki tud hűlni.
Üdvözlöm!
VálaszTörlésLenne egy kérdésem, zsiradék nem szükséges a sütéshez?
Én nem teszek minden hús alá zsiradékot, főleg azok alá, ami önmagában is tartalmaz annyi zsiradékot, hogy fólia alatt párolva szépen kisül. Ilyenkor inkább bort vagy kevés vizet öntök alá. De természetesen lehet tenni alá, feleslegesen nem szeretek olajakat öntögetni.
Törlés