2015. március 11., szerda

Banán kenyér dióval és étcsokoládéval

Amikor már nem tudunk mit kezdeni a túlérett banánnal egyszerűen süssünk egy gyors és egyszerű banánkenyeret. Tudni illik, hogy Balázs nem szereti a banánt, de sütibe már szívesen megeszi. Egy kevés dió és egy kevés étcsokoládé és már fel is dobtuk a natúr banán ízét. Nagyon finom, szaftos és nem szárad ki másnapra.









Banán kenyér dióval és étcsokoládéval
Hozzávalók ( 3 db kicsi kenyér formához):
100 g nyírfacukor
50 g sötét nádcukor
3 tojás
80 ml olívaolaj
100 g teljes kiőrlés tönköly búzaliszt
80 g teljes kiőrlésű zabliszt
1/2 teáskanál fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
50 g étcsokoládé csepp
80 g durvára darabolt dió
2 érett banán

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a fahéjat, a szódabikarbónát és keverjük össze.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral az olajjal együtt.
A banánt törjük össze egy villa segítségével.
Most már nincs már dolgunk, mint a lisztes keveréket a tojásos keverékhez adni, majd az összetört banánnal, a dióval és az étcsokoládé cseppel csomómentesre keverni.
Spricceljük meg olajjal a formákat, lisztezzük ki, majd osszuk el a tésztát egyenletesen.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 35-40 perc alatt.
Vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután gyönyörűen szelhető.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése