A csicseriborsó lepény receptjét több helyen megnéztem, az arányok szinte mindenhol így néz ki, de láttam valahol előtte összefőzik, valahol 3 óra hosszára félre teszik, miután összekeverték a lisztet a vízzel. Én a főzős módszert választottam, szerintem ez sem rossz megoldás, a másikat is kifogom próbálni.
Tandoori csirkemell, csicseriborsó lepénnyel
Hozzávalók:
Tandoori csirkéhez:
50 dkg csirkemell
2 evőkanál barna rizsliszt
2 teáskanál tandoori fűszerkeverék
só
2-3 evőkanál olívaolaj
2 dl zsírszegény joghurt
2 teáskanál tandoori fűszerkeverék
Csicseriborsó lepényhez:
1 bögre csicseriborsó liszt
2 bögre víz
só, bors
2 evőkanál olívaolaj + sütéshez
tálaláshoz: frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra. Keverjük össze a rizsliszttel a sót és a tandoori fűszerkeveréket és forgassuk meg benne a csirkemell darabokat. Süssük meg olívaolajon, majd amikor már elkészült, adjuk hozzá a tandoori fűszeres joghurtot. Tegyük félre, amíg elkészülünk a lepénnyel.
A vizet a liszttel, sóval és a borssal főzzük össze úgy, hogy folyamatosan keverjük habverővel, nehogy becsomósodjon. Amikor teljesen besűrűsödött, adjuk hozzá az olívaolajat.
Tegyük egy 20x20 cm-es kiolajozott tepsibe és süssük készre előmelegített 200°C-os sütőbe. Ha véletlen nem süt jól a sütő vagy sietünk, akkor palacsinta sütőbe is elkészíthető. Tortalapát segítségével simítsunk kisebb lepényeket a serpenyő közepére és süssük készre mind a két oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése